Думки
05.03.2020, 18:03

Коронавірус і українська економіка

Коронавірус не обійшов стороною Україну. Поки його прояви непомітні, але логіка поширення диктує необхідність враховувати небезпеку епідемії, причому не тільки з медичної, а й з економічної точки зору.

Економічні заходи протидії випробувані в практиці країн, що зіткнулися з вірусом раніше. Вони включають комплекс заходів, застосування яких доцільно при різного ступеня впливу і поширення хвороби.

До них відносяться не тільки методи прямої боротьби з самим поширенням вірусу. В першу чергу, це можливі вимушені обмеження в економічній діяльності в галузях туризму, громадського харчування, транспорту, торгівлі тощо. Фінансування, перш за все бюджетне заходів з діагностики, профілактики хвороби, тестування на вірус, можливої ​​медичної ізоляції хворих та ін.

Але більш загальний комплекс заходів передбачає готовність до економічного стимулювання в господарстві для подолання наслідків вірусу для виробництва. До таких заходів вдається ряд країн. В області монетарної політики, можливо, доведеться йти на зниження ставки Нацбанку, незважаючи на ризики посилення інфляції. Ймовірно, буде потрібна підтримка ряду підприємств і галузей наданням ліквідності при різкому скороченні їх доходів. З позицій бюджету можуть знадобитися відстрочки податкових платежів, для певних підприємств і груп населення, так само як і такі або подібні пільги по митних платежах, держсубсидії на виробництво та / або експорт.

Безумовно, дана практика, в разі її застосування, виявиться досить важким навантаженням на фінансову, банківську систему. Тому важливо визначити масштаби її можливого застосування з позицій «з двох зол вибирають менше» - в чому виявляться втрати менше - від наслідків вірусу для економіки або від зазначених та інших заходів щодо їх запобігання.

  • Ім'я: Сергей Родлер
Котирування
Назва Продаж Купівля Час
AUDUSD
EURUSD
GBPUSD
NZDUSD
USDCAD
USDCHF
USDJPY
XAGEUR
XAGUSD
XAUUSD
Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок