Думки
23.04.2020, 11:31

Кредитні канікули допоможуть позичальникам пережити пандемію

Нацбанк України повідомив про те, що 30 українських банків ввели програму «кредитних канікул», по кредитах населення або малого бізнесу. Вона працює індивідуально в кожному банку і поширюється на позичальників, які втратили доходи, але не мали заборгованості по платежах до 1 березня 2020 р


Кредитні канікули - відстрочка виплат на період карантину по основній сумі чи відсоткам, в залежності від пропозиції певного банку. Домовлятися про цю опції потрібно з ним безпосередньо. Для позичальника вигідніше погасити «тіло кредиту», оскільки в цьому випадку нараховується менше відсотків. Це суттєва і важлива для допомога позичальникам, які потрапили у фінансову халепу через пандемію. Плюси для них - у наявності. Відкладаються (хоча і не прощаються) поточні платежі, що дозволяє багатьом позичальникам пережити лихоліття, коли просто немає можливості обслуговувати кредити.


У той же час для самих банків, на відміну від позичальників, в ситуації можуть бути не стільки плюси, скільки мінуси. Плюси - в тому, що багато позичальників, дійсно переживши складний період, можуть повернутися до нормального обслуговування кредитів. А без «канікул» вони могли б стати неплатниками назавжди, не повертаючи борги. Але мінуси для банків - в тому, що при канікулах величезні суми випадають з надходжень платежів по кредитах, що підриває і прибутку банків, і саму можливість їм в свою чергу платити за їхніми зобов'язаннями - вкладами, облігаціями, міжбанківськими кредитами та ін.

  • Ім'я: Сергей Родлер
Котирування
Назва Продаж Купівля Час
AUDUSD
EURUSD
GBPUSD
NZDUSD
USDCAD
USDCHF
USDJPY
XAGEUR
XAGUSD
XAUUSD
Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок