Думки
07.07.2020, 13:31

Чому долар може залишитися без підтримки Китаю?

У другому кварталі іноземні інвестори продали американських бондів на суму більш ніж $500 млрд.

З моменту вступу Китаю до Світової організації торгівлі, він (Китай) став впливати на зростання курсу американської валюти і падіння прибутковості американських трежеріс. З тих пір пройшло вже двадцять років і за цей час частка Китаю в обсязі всієї ліквідності в світі зросла з 6% до 25% від $ 140. трлн. Це пов'язано з тим, що з Піднебесної активно ведеться торгівля і розрахунки відбуваються в доларах, крім цього, всередині країни проводиться монетарна політика в американській валюті, спрямована на стимуляцію економіки, а для цього потрібна велика кількість долара.

Останнім часом в уряді Китаю хочуть максимально відсторонитися від впливу американської валюти. В першу чергу це пов'язано з тим, щоб наростити свій вплив в світі і для цього не потрібно сидіти на доларовій голці. Перше витіснення долара з країни відбулося в період 2015-2016 років, тоді політика держави орієнтована на відтік капіталу призвела до зростання долара і падіння американських паперів. Однак не варто думати, що так буде завжди, тому що будь-яке зростання прибутковості боргових паперів призведе до втрати вартості долара, чим завжди можуть скористатися інші ринки, наприклад в Європі.

Для повної відмови від долара, китайцям в першу чергу потрібно подбати про створення попиту на юань в світі. Щоб це зробити, потрібно розширити доступ інвесторам до своїх облігаціях, розвивати внутрішні фінансові ринки, розвивати ринки торгових кредитів в юані. На заваді цьому можуть внутрішні інститути, що не беруться брати на себе валютні ризики. Але, навіть часткова відмова від долара може спровокувати зростання євровалюти, адже політика ЄЦБ дозволяє розширити баланс для дотримання програми в боротьбі з COVID-19, а плани з випуску євробондів на €750 млрд можуть залучити китайський капітал в Європу.

  • Ім'я: Сергей Родлер
Котирування
Назва Продаж Купівля Час
AUDUSD
EURUSD
GBPUSD
NZDUSD
USDCAD
USDCHF
USDJPY
XAGEUR
XAGUSD
XAUUSD
Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок