Импорт нефти из России в Китай в июле упал на 7,4% г/г | 20 серпня 2024 10:45
20.08.2024, 10:45

Импорт нефти из России в Китай в июле упал на 7,4% г/г

Как пишет Reuters, импорт сырой нефти в Китай из своего основного поставщика - России - снизился в июле на 7,4% в годовом сравнении, показали официальные данные, опубликованные во вторник. Тенденция объясняется общим снижением закупок китайских нефтепереработчиков в связи со слабым спросом на топливо внутри страны.

Поступления российской нефти, включая поставки по трубопроводам и отгрузки, составили в прошлом месяце 7,46 млн метрических тонн, или 1,76 млн баррелей в день (б/с), согласно данным Главного таможенного управления. Для сравнения, июньский показатель равнялся 2,05 млн баррелей в день, а в июле 2023 года это значение составляло 1,9 млн баррелей в день.

Общий объем поставок в Китай, который является крупнейшим в мире импортером сырой нефти, упал в июле до самого низкого уровня с сентября 2022 года, поскольку низкая рентабельность и низкий спрос на топливо сказались на активности государственных и независимых нефтеперерабатывающих заводов.

Между тем импорт из Саудовской Аравии, являющейся для Китая поставщиком №2, составил 6,41 млн тонн, или 1,51 млн баррелей в сутки, что является приростом на 13% г/г.

Поставки из США в июле выросли на 53% по сравнению с предыдущим годом и составили 240 000 баррелей в сутки.

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок