Статті
Цей розділ створений спеціально для тих, хто хоче зрозуміти, що являють собою фінансові ринки і як на них можна заробити.
У ньому зібрані статті, що відповідають на найбільш поширені питання про ринок Forex і CFD.

Канальна стратегія Форекс

По теме статьи

Ринок знаходиться в постійному русі і змінюється. Ціна підвищується і знижується, рідше залишається на місці (флет). Валютні пари можуть змінюватися за кількома сценаріями.

  • По-перше. Підвищується або знижуються тренд.
  • По-друге. Флет. Ціна довгий час залишається на місці. У такі моменти на валютному ринку спостерігається штиль.
  • По-третє. Встановлюється виражений коридор цін (канал), в межах кордонів якого рухається ціна. Канальна стратегія Форекс передбачає торгівлю саме для такого випадку.

Канальна стратегія Форекс - одна з найпопулярніших та найуніверсальних стратегій торгівлі, яка активно застосовується трейдерами валютного ринку Форекс. Канальна стратегія Форекс дозволяє отримувати прибуток у межах діючого на ринку каналу цін за рахунок аналізу стабільного руху валютних пар всередині цього коридору.

Завдяки своїй універсальності і простоті канальна стратегія Форекс, за умови чіткого дотримання правил її використання, дозволяє отримати прибуток навіть новачкові. Проте, навіть з урахуванням вищесказаного, слід завжди пам'ятати про елементарні умови торгівлі і закривати прибуток вчасно, оскільки саме жадібність була і назавжди залишиться джерелом серйозних фінансових втрат.

Ефективність канальної стратегії Форекс знаходиться в прямій залежності від наявності на ринку в певному часовому інтервалі стабільного цінового коридору. Тому використовувати таку стратегію за високої ймовірності різкої зміни тенденцій не рекомендується.

Основою для побудови каналу стають три останніх зареєстрованих екстремуми. Межі каналу визначаються двома паралельними лініями, одну з яких слід провести через дві точки максимуму, а другу - через точку мінімуму. Можлива і побудова за дзеркальним варіантом. Крайні значення, які розташовані в тінях свічок, очевидно є нижніми та верхніми межами цінового коридору. Зверніть увагу, що при цьому відстань між екстремумами на характер графіка не впливає. Якщо багато свічок групуються близько одна до одної в так звані групові екстремуми, то лінія межі каналу проводиться через максимально високе значення найправішого з них.

Сигнал для відкриття позиції - досягнення межі каналу при русі всередину з точністю ±5 пунктів. Стоп з розворотом буде проводитися після досягнення 50-70 пунктів за напрямком прибутку. Метою в цьому випадку стає протилежна сторона каналу.

Відповідно до канальної стратегії Форекс одночасно може бути відкрита тільки одна позиція, яка буде містити певну кількість лотів. Після того, як позицію відкрито, доцільно сконцентрувати свою увагу на моменті виходу з ринку. Щоб знайти і зафіксувати такий момент, стоп переноситься в точку відкриття при досягненні 50 пунктів за напрямком прибутку. Наступним етапом стає трейлинг стоп, іншими словами - піджимання, досягнувши 50 пунктів через 10. Дуже важливо пам'ятати, що за напрямком збитку піджимання не проводиться. Після того, як межа каналу досягнуто, проводиться закриття позиції і відкриття нової, але вже в протилежному напрямку.

Якщо ж стоп спрацював за напрямком збитку, слід здійснити розворот, іншими словами  відкрити позицію в протилежному напрямку, виставляючи тепер в якості мети 57 пунктів. Якщо спрацював другий стоп - є сенс зробити перерву в торгівлі на кілька днів.

Практикуючі трейдери помітили одну дуже цікаву особливість коливання цін у межах канального інтервалу. Після того як межа коридору (верхня або нижня) рано чи пізно пробивається, ціна зміщується на відрізок, який є близьким за абсолютною величиною до ширини каналу, що був до цього моменту.

Дотримуючись цих досить нескладних правил з використання в торгівлі канальної стратегії Форекс, ви зможете систематично отримувати відчутний дохід.

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок