Статті
Цей розділ створений спеціально для тих, хто хоче зрозуміти, що являють собою фінансові ринки і як на них можна заробити.
У ньому зібрані статті, що відповідають на найбільш поширені питання про ринок Forex і CFD.

Проста стратегія форекс Moving Average

По теме статьи

Проста і багаторазово перевірена стратегія Форекс Exponential Moving Average дає можливість отримувати прибуток, якщо Ви навчитеся читати і уважно дотримуватися її сигналів. Не слід вибирати таку стратегію на часових інтервалах, коли ціна змінюється стрибкоподібно.

Спочатку слід встановити на графіку наступні змінні середні:

  • EMA (50) - експоненціальна змінна середня з фіксованим періодом 50;
  • EMA (100) - експоненціальна змінна середня з фіксованим періодом 100;
  • EMA (200) - експоненціальна змінна середня з фіксованим періодом 200.

Всі ці EMA має в своєму стандартному наборі торговий термінал Metatrader 4 і називається (Moving Average).

Потрібно також встановити індикатор MACD (для цього прекрасно підійде MACD-combo).

Якщо ринковий графік відображає висхідний тренд, то ціна буде рухатися поступально, проходячи через EMA (50), EMA (100) і EMA (200). Якщо ринковий графік відображає спадний тренд, то і ціна відповідно буде рухатися поступально проходячи через EMA (200), EMA (100), EMA (50).

Дуже важливою особливістю ринку Форекс є той факт, що ціна завжди прагне до свого середнього значення. У розглянутому нами випадку - до EMA, а після наближення до неї - відштовхується. У тому випадку, якщо ціна все ж пробила одну EMA, вона, як правило, направляється до наступної EMA, віддаленої на 40-60 пунктів. У разі, якщо змінна середня EMA припала на який-небудь важливий рівень Фібоначчі, то слід дочекатися підтвердження індикатора MACD.

Висновки. Торгуючи за цією простою стратегією (Exponential Moving Average) Форекс, слід:

  • Спостерігати за графіком руху ціни і чекати моменту, коли ринок чітко покаже найнижчу і найвищу точки ціни.
  • На наступному етапі будуються рівні Фібоначчі від однієї сформованої вершини до іншої.
  • Якщо рівні Фібоначчі і змінна середня EMA збігаються, то при формуванні розворотної свічки на продаж і відкаті укладається угода на продаж. Як варіант, встановлення заздалегідь лімітних ордерів на ключові рівні, які співпадають зі змінними середніми.
  • Для власного спокою трейдеру найкраще користуватися стандартним трейдинг-стопом або трейдинг-стопом від 1 пункту (крок залежить від валютної пари, що розглядається).
  • Стоп-лосс слід виставляти або вище або нижче наступного мувінгу (рівня Фібоначчі).

Оптимальним часовим інтервалом для застосування такої стратегії є 15-хвилинка.

Прекрасно зарекомендувала себе ця стратегія на GBPUSD, USDJPY, GBPJPY, але також працює при дотриманні всіх умов і на інших валютних парах.

Щодо рівнів Фібоначчі слід додати, що абсолютно неважливо, скільки часу пройшло з моменту формування локального мінімуму і локального максимуму - кілька хвилин, годин або днів. Якщо ціна, наприклад, пройшла шлях від максимуму до мінімуму протягом 3 годин, то Вам буде потрібно зобразити рівні Фібоначчі від цих точок, також зверніть увагу, що ціна на графіку буде відштовхуватися від ключових рівнів Фібоначчі, які поєднані зі змінною середньою EMA.

Якщо ціна закриття свічки вище або нижче змінної середньої EMA, то слід бути обережним. Ціна може пробити змінну середню EMA і попрямувати до чергової змінної середньої, а може і відскочити від неї.

Для отримання більш об'єктивного уявлення про можливу поведінку графіка ціни і змінної середньої ЕМА рекомендується уважно вивчити історію. Оскільки індикатор MACD - є найважливішим індикатором даної форекс-стратегії, слід врахувати і його сигнали (дивергенцію MACD і перетин мувингів на MACD-combo).

При перетині змінної середньої ЕМА (50) двох інших змінних середніх має місце комбінація "смертельний хрест". Це означає, що ціна буде йти за напрямком перетину і пройде досить велика кількість часу поки всі три змінні середні ЕМА перетнуться знову в зворотному напрямку.

Ще одна найпростіша стратегія на Мувингах (МА)

Ще один приклад торгівельної системи на основі змінних середніх дозволяє, обмежуючись лише 2-ма змінними середніми з різними періодами, отримувати вагомий прибуток! Відмінна риса цієї стратегії - використання експоненційної змінної середньої (Exponential МА) на таймфреймах D1, W1, MN та змінної середньої (Simple MA) для тимчасових інтервалів - М1, M5, M15, M30, H1 і H4. Використовуються періоди для МА - 21 (червоний) і 70 (синій).

Алгоритм торгівлі згідно запропонованої нами торгівельної системи за методом змінних середніх є дійсно простим:

  • Чекаємо, поки ціна проб'є один з МА, після чого очікуємо, поки закриється поточна свічка.
  • У момент розвороту ціни, поки вона ще не дійшла до другої МА (МА (70)), відкриваємося в момент коли вона перетне червону МА (21) або дещо раніше. Відкриття позиції здійснюється за напрямком руху (відкату) ціни.
  • Стоп-наказ необхідно розміщувати трохи вище або трохи нижче останнього екстремуму.

Недоліком стратегії Форекс "Проста стратегія на Мувингах (МА)" є помилкові сигнали, що виникають після закінчення тренду. Але важливою перевагою, яка компенсує цей недолік, є можливість дотримання тренду, оскільки МА чітко відображають його напрямок.

Приклад стратегії MA. EUR/USD, H1.

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок