Статті
Цей розділ створений спеціально для тих, хто хоче зрозуміти, що являють собою фінансові ринки і як на них можна заробити.
У ньому зібрані статті, що відповідають на найбільш поширені питання про ринок Forex і CFD.

Форекс-стратегія "Змінне середнє" (Moving Average, MA)

По теме статьи

Змінне Середнє (Moving Average, MA) - популярний технічний індикатор, що відображає середнє значення ціни інструментів в певному часовому проміжку. Розраховуючи Moving Average, роблять усереднення ціни інструменту за розглянутий період. Відповідно до того, як змінюється ціна, середнє значення, відповідно або падає, або зростає.

Ця Форекс-стратегія розглядає кілька типів змінних середніх: просте чи арифметичне, згладжене, експоненціальне і зважене. Moving Average може бути розглянутий у відношенні до будь-якого послідовного набору даних, у тому числі, до цін закриття та відкриття, мінімальної та максимальної ціни, обсягу торгів або ж до значення інших індикаторів. Можуть бути розглянуті і змінні середні для самих змінних середніх.

Єдине, чим MA для різних типів принципово відрізняються один від одного, - це різні вагові коефіцієнти, що отримують останні дані. Так, якщо розглянути, Просте Змінне Середнє (Simple M), то всі ціни в розглянутому тимчасовому інтервалі мають рівноцінну вагу. Зважені (Linear Weighted Moving Average) і експонентні (Exponential Moving Average) змінні середні віддають ваговій пріоритет останнім цінам.

Найбільш поширеним є метод інтерпретації змінного середнього ціни, що передбачає зіставлення його динаміки з динамікою самої ціни. Коли ціна інструменту перевищує значення Moving Average, формується сигнал до покупки, а коли опускається нижче лінії індикатора - до продажу.

Система торгівлі за допомогою Moving Average зовсім не передбачає забезпечення точного входження в ринок в його найнижчій точці, а вихід, відповідно, лише на вершині. Вона дозволяє здійснювати осмислені дії відповідно до поточної тенденції: купувати відразу після досягнення цінами основи, і продавати відразу після утворення вершини.

Типи змінних середніх:

  • Просте змінне середнє Simple Moving Average (SMA)
  • Експоненціальне змінне середнє Exponential Moving Average (EMA)
  • Згладжене змінне середнє Smoothed Moving Average (SMMA)
  • Лінійно-зважене змінне середнє Linear Weighted Moving Average (LWMA).

Перераховані вище МА відрізняються один від одного за способом усереднення.

Змінні Середні можуть застосовуватися і до індикаторів. При цьому інтерпретують змінні середні індикаторів аналогічно ціновим змінним середнім: якщо індикатор піднявся вище свого Moving Average, то висхідний рух індикатора триватиме, а якщо індикатор опустився нижче Moving Average, то це означає що триватиме його спадний рух.

Найпростіша стратегія із застосуванням змінного середнього полягає в наступному: якщо ринкова ціна падає нижче лінії MA, інструмент слід продавати, і, навпаки, покупка рекомендована лише тоді, коли значення ціни перевищить значення МА.

Незважаючи на очевидні плюси, пов'язані з простотою застосування, є у цьому методі і істотний мінус: якщо ринкова ціна поводиться стрибкоподібно або цінові бари запізнюються, така торгова стратегія стає малоефективною. Саме тому з метою підвищення ефективності методу до аналізу підключаються технічні індикатори - фільтри. Коректно підібрані і правильно налаштовані технічні інструменти аналізу дозволять ефективно відфільтрувати максимальне число помилкових сигналів, істотно підвищуючи ефективність торгівлі і знижуючи ризик збитків.

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок