Статті
Цей розділ створений спеціально для тих, хто хоче зрозуміти, що являють собою фінансові ринки і як на них можна заробити.
У ньому зібрані статті, що відповідають на найбільш поширені питання про ринок Forex і CFD.

Стратегія Форекс «Повернення»

По теме статьи

Найпростіша стратегія Форекс "Повернення" досить популярна серед трейдерів різного рівня. У системі не використовуються ніякі індикатори, можна сказати, що в ролі індикатора виступає в даному випадку власне ціна.

Стратегія тестувалася на терміналі MT4. Треба відзначити, що хоча частота угод відносно низька, але, як правило, при розумному використанні майже всі угоди приносять прибуток.

Проаналізувавши графіки будь-якої з 6-ти валютних пар, якими торгують на ринку Форекс: GBP/USD, EUR/USD, USD/JPY, AUD/USD, USD/CAD, USD/CHF, навіть неозброєним оком стає помітна одна суттєва особливість - в часовому діапазоні від 23.00 до 3.00-4.00 годин за МСК ринок розташовується у відносно невеликому флеті, а коливання ціни фіксується на рівні 15-30-40 піпсів.

Торгівля на ринку Форекс ведеться валютними парами, які мають в якості свого еквівалента валютні ф'ючерси. Торгівля валютними ф'ючерсами проводиться сьогодні на біржах (які закриті в тому часовому проміжку, який ми розглядаємо):

  • Pit (сесія відкрита з 16:20 до 23:00 за МСК);
  • GLOBEX (сесія відкрита з 2:00 до 1:00 за МСК).

Ринок Форекс швидко реагує на "події" на ринку ф'ючерсів, чиї котирування відрізняються лише деякою дельтою, не беручи при цьому до уваги єну, канадський долар та франк.

Стратегія форекс "Повернення" полягає в тому, що рівно о 23:00 за МСК ф'ючерсний ринок на Pit закривається. Формується і ціна закриття (Sett) - показник, що надалі стає для ціни орієнтиром (тобто іншими словами цінова мета). У стратегії, яку ми розглядаємо, надалі орієнтиром буде ціна закриття цінового бара на 22 години за МСК, яка дорівнює відкриттю цінового бара на 23 години за МСК - з наступним орієнтиром (ціновою метою).

Для прикладу ми рекомендуємо розглянути валютну пару EUR/USD (для інших валютних пар потрібно підбирати інші параметри ордерів):

О 23:00 годині за МСК ми розмістимо по 4 відкладених лімітних ордери Buy Limit/Sell Limit, що знаходяться на відстані 25-ти піпсів від ціни відкриття цінового бару (крок 5 піпсів). Зрештою ми маємо 8 лімітних відкладених ордерів. Тейк-профіт - наша "цінова мета" (ціна відкриття цінового бару о 23:00 за МСК). Далі утримуємо ці ордери до 2:00 за МСК.

Не забуваємо зафіксувати на відстані 130 пунктів від крайніх відкладених ордерів страхувальний Стоп-лосс. О 2:00 за МСК всі ордери, які не відкрилися, видаляємо!

О 2:00 за МСК відкривається ринок GLOBEX, і ціна знову-таки буде прямувати до ціни Sett (ціна закриття "піту").

Після того  як ціна вже після 2:00 за МСК дійшла до ціни Sett і було закриття на Тейк-профіті, сигнал вважається відпрацьованим і торгівля на цей день завершена. Чергові інформативні сигнали чекайте вже наступної ночі.

Досить рідко, але трапляється, що угоди згідно цієї стратегії Форекс за Тейк-профітом не закриваються, але це буває дуже рідко і, як правило, визначається обраною Вами валютною парою та її особливостями. Зазвичай завжди є можливість закрити відкриті угоди протягом поточного робочого дня в "беззбитковому режимі".

У п'ятницю торгувати згідно цієї стратегії не рекомендується, оскільки велика ймовірність відкриття ринку Форекс в понеділок з гепом.

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок