Статті
Цей розділ створений спеціально для тих, хто хоче зрозуміти, що являють собою фінансові ринки і як на них можна заробити.
У ньому зібрані статті, що відповідають на найбільш поширені питання про ринок Forex і CFD.

Свічковий аналіз Форекс

По теме статьи

Метод японських свічок (англ. Candle) не передбачає ніяких осциляторів і індикаторів використання. Замість них головними джерелами корисної для трейдера інформації про подальший напрямок руху ціни стають самі свічки. Кожній свічці або групі свічок присвоєно умовну назву, що дозволяє інтерпретувати те, що відображається з їх допомогою, тобто інформацію з великим ступенем вірогідності.

Визначаючи тип свічки аналізують всю інформацію, яку несе свічка - ціну відкриття або закриття, максимум і мінімум, розмір тіла свічки і її колір.

Розглядаючи модель японської свічки, аналізують тіло і тіні (верх і низ). Найвища точка (верхньої тіні) - це максимальна ціна за деякий період, що розглядається (High). Сама нижня точка (нижньої тіні) - мінімальна ціна з аналізований період (Low). Тіло свічки містить інформацію про рівні відкриття (Open) і закриття (Close). За зростаючим показником ціна закриття буде перевершувати ціну відкриття - на графіку відображена біла (бичача) свічка. При падінні показника, ціна закриття, відповідно, нижче, ніж ціна відкриття позиції - на графіку буде відображена чорна (ведмежа) свічка.

Найбільш інформативними і ефективними, з точки зору свічкового аналізу, моделями вважаються свічки харами, доджі, завіса із хмар, падаюча зірка, шибеник. Метод свічкового аналізу був винайдений в Країні Вранішнього сонця в XVII столітті, тоді, коли про глобальний валютний ринок Форекс взагалі ніхто і не думав. Ще тоді, в ті далекі часи торговці рисом для відображення поведінки цін на ринку використовували схожу модель свічки. Втім, сьогодні існують і європейські інтерпретації моделей свічкового аналізу, а ось захід познайомився з методом завдяки ф'ючерсній аналітиці компанії Merrill Lynch Стіву Нісону. Пізніше Нісон видав книгу, що стала дуже популярною, а називалася вона "За гранню японських свічок". В європейському "тлумаченні" свічки відображаються у вигляді барів. Проте, сам принцип аналізу, запропонований японською традицією, залишається тим же.

Відносити свічковий аналіз Форекс до числа простих стратегій було б некоректно, оскільки поряд іноді аналізуючи і ідентифікуючи деякі групи свічок їх доводиться шукати на графіку досить тривалий час. Проте, інформативність моделей, професійно використовуваних в процесі свічкового аналізу, стає серйозною перевагою.

Розвиваються і удосконалюються методи технічного аналізу, народжуються нові індикатори але японські свічки Форекс не втрачають своєї актуальності як надійний і перспективний метод аналізу поточної ринкової ситуації та ефективного інструменту прогнозування ціни.

До очевидних і унікальних переваг свічкового аналізу слід віднести:

  • Повну сумісність з усіма існуючими видами технічного аналізу;
  • Інформативність. Показуються відразу 4 показники ціни, а не один, як на лінійному графіку;
  • Як правило, графік добре читається;
  • Ілюстрації свічок і їх груп візуально привабливі.

Рівні відкриття (Open) і закриття (Close) можуть інтерпретуватися як точки опори і опору. Свічки - прекрасний інструмент при аналізі спотових цін, а також ціни відкриття і закриття, що виявляється дуже серйозною перевагою для денних і свінг-трейдерів

Технічна підтримка: +0800501633
Рус Укр

© 2000-2024. Всі права захищені.

Сайт знаходиться під управлінням Teletrade D.J. Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines).

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і дається виключно з метою ознайомлення.

Участь TeleTrade в саморегулюючих організаціях: ГК TeleTrade приділяє особливу увагу розвитку регулювання фінансових ринків.

Ми зацікавлені в якісній законодавчій базі, що забезпечує максимально комфортні умови для всіх учасників ринку Форекс, які працюють в нашій країні.

Інформація, представлена на сайті, не є підставою для прийняття інвестиційних рішень і надається виключно для ознайомлення.

Попередження про ризики: Торгівля на фінансових ринках (зокрема торгівля з використанням маржинальних інструментів) відкриває широкі можливості і дозволяє інвесторам, готовим піти на ризик, отримувати високий прибуток, але при цьому несе в собі потенційно високий рівень ризику отримання збитків. Тому перед початком торгівлі слід всебічно розглянути питання про прийнятність проведення подібних операцій з точки зору наявних фінансових ресурсів і рівня знань.

Політика конфіденційності
Використання інформації: при повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання на TeleTrade як джерело інформації обов'язкове. Використання матеріалів в інтернеті має супроводжуватися гіперпосиланням на сайт teletrade.com.ua. Автоматичний імпорт матеріалів і інформації з сайту заборонено.

З питань використання матеріалів сайту звертайтеся в PR-відділ.

Обратная связь
Online чат
Заказать звонок
Вверх
Корисні новини
у соціальних мережах та месенджерах. Оберіть свій спосіб
підключитися!
Введите запрос
Зворотний дзвінок